Surinaamse Zangvogel Bond

Ex Vice President R.Sardjoe

Ramdien Sardjoe, ex Vice President, is zelf al jarenlang een zangvogelliefhebber. Zijn eerste vogel was de alom bekende zangvogel “Sabanamustas” en hij schakelde later over op de kweek van de Twa Twa. Zijn favoriete zangvogel is een trigriman Twa Twa, vanwege de felheid die deze jonge vogels vaak vertonen. Hij is vaker samen met zijn echtgenote aanwezig op het Onafhankelijkheidsplein om te genieten van de zangvogels en de wedstrijden. Sardjoe leverde een bijzondere bijdrage bij de wijziging van de Jachtwet, waardoor de termijn van de Twa Twa als beschermde vogel werd verruimd. Ook heeft hij meerdere malen in de functie van Vice President de officiële toernooien van de Surinaamse Zangvogel Bond gesponsord.

De boodschap die hij vaak heeft verkondigd is dat de zangvogels een deel zijn van de natuur en een ieder die van de natuur houdt, zoals de zangvogelliefhebbers, “goede mensen” zijn. Op 10 Oktober 2015 werd aan Ramdien Sardjoe een Oorkonde uitgereikt door de Surinaamse Zangvogel Bond, vanwege de bijzondere bijdrage die hij gedurende vele jaren aan de organisatie heeft verleend. In het jaar 2016 werd het Februari toernooi vernoemd naar het “Ramdien Sardjoe Februari 2016 Toernooi”.

De kampioen bij de Twa Twa werd Soeris Ramtahalsing (vereniging Kahani). Bij de Picolet was de kampioen Rahied Bholai (vereniging Wanica Star 2) en bij de Rowti Bhaggoe Sobha (vereniging BCP).

Rechts op de foto is Ex Vice President Ramdien Sardjoe te zien tezamen met twee zangvogelliefhebbers.

Foto album Ex Vice President R.Sardjoe