Surinaamse Zangvogel Bond

LIDVERENIGINGEN

Bij de Surinaamse Zangvogel Bond zijn er diverse zangvogelverenigingen (lidverenigingen) aangesloten. Deze lidverenigingen zijn gevestigd in Paramaribo, maar ook in de verschillende districten (zoals Commewijne, Wanica, Saramacca en Nickerie). Het overgrote deel van de lidverenigingen staat geregistreerd in Paramaribo.

Deze lidverenigingen bestaan uit zangvogelkwekers wiens personalia worden doorgegeven aan de Surinaamse Zangvogel Bond. Het bestuur van de Surinaamse Zangvogel Bond beslist tot goedkeuring van de aanvragen tot toelating van de lidverenigingen.

De lidverenigingen die zijn geregistreerd bij de Surinaamse Zangvogel Bond hebben de statutaire verplichting tot het betalen van inschrijfgeld en jaarlijkse contributie. Zij hebben het recht tot deelname aan de zangvogelwedstrijden en mogen participeren bij andere activiteiten van de Surinaamse Zangvogel Bond.  

Naar buiten toe treden de lidverenigingen op met hun “verenigingsnaam” en niet met de persoonsnamen van de individuele leden van de lidvereniging. De verenigingsnaam is de naam die de leden zelf hebben gekozen en opgegeven als te zijn de naam van hun lidvereniging. Al deze lidverenigingen zijn formeel aangesloten bij de Surinaamse Zangvogel Bond en dienen zich ook te houden aan de regels van de Statuten en het Wedstrijdreglement.