Surinaamse Zangvogel Bond

SAMENWERKING STICHTING TOERISME SURINAME

De Stichting Toerisme Suriname richt zich met name op het stimuleren en bevorderen van het toerisme in Suriname. Zij tracht haar doel onder meer te bereiken door het promoten van Suriname als toeristische bestemming bij buitenlandse toeristen.

De activiteiten van Stichting Toerisme Suriname zijn hierbij onder meer gericht op het bekend maken en promoten van toeristische activiteiten in Suriname.   

Elke zondagochtend genieten de zangvogelwedstrijden steeds meer belangstelling van vele buitenlandse toeristen die reeds vroeg aanwezig zijn op het Onafhankelijkheidsplein (of de locaties waar de zangvogelwedstrijden worden gehouden).

Om deze reden is de Surinaamse Zangvogel Bond op 16 September 2016 een samenwerking aangegaan met de Stichting Toerisme Suriname. Deze samenwerking houdt onder meer  in dat Stichting Toerisme Suriname via haar website bekendheid geeft aan de zangvogelwedstrijden in Suriname.

Op de website van Stichting Toerisme Suriname wordt er dan ook een algemene beschrijving gegeven over de zangvogelwedstrijden, wat deze inhouden en op welke wijze ze worden georganiseerd. Ook worden er op de website foto’s getoond van bekende personen die betrokken zijn bij de zangvogelsport, zoals de internationaal bekende bokser Mike Tyson en de President van de Republiek Suriname, Zijne Excellentie D.D. Bouterse.

Aangezien de Stichting Toerisme Suriname tot doel heeft het toerisme in Suriname te bevorderen, draagt deze samenwerking en de promotie van de zangvogelwedstrijden op hun website er toe bij dat meer bekendheid wordt gegeven aan de zangvogelsport en de zangvogelwedstrijden in Suriname.

Door de Surinaamse Zangvogel Bond werd voorts op 17 November 2017 aan de Tourist Office van Stichting Toerisme Suriname (Randy Ngaliman-Manager Tourist Information Centre STS) te Fort Zeelandia 500 folders aangeboden over de zangvogelwedstrijden. De Surinaamse Zangvogel Bond tracht met de uitgifte van deze folders aan de toeristen meer bekendheid te geven over de zangvogelsport.  

Link : Stichting Toerisme Suriname >