Surinaamse Zangvogel Bond

DEELNEMERS EN TIJDEN

  • Deelnemers 

Bij de officiële wedstrijden die door de Surinaamse Zangvogel Bond worden georganiseerd mogen alleen geregistreerde lidverenigingen deelnemen.

Bij het Februari- en Juni-toernooi worden de wedstrijden steeds gehouden met een set van 3 vogels. Er dienen minimaal 2 van de 3 vogels te hebben gewonnen, voordat een deelnemer mag doorgaan naar de volgende ronde van het toernooi.

Bij het Augustus- en Oktober-toernooi vinden de wedstrijden steeds plaats met 1 vogel en de uitslag van een individuele wedstrijd is dan bepalend of een deelnemer mag doorgaan naar een volgende ronde van het toernooi.

Bij de ééndaagse wedstrijden geldt er geen beperking voor het aantal vogels waarmee wordt deelgenomen. Bij deze wedstrijden worden de vogels van de deelnemers onderling tegen elkaar gewed, zonder dat er een vervolg is van wedstrijden. Dit is namelijk alleen het geval bij officiële toernooien, waarbij de winnaar van een wedstrijd doorgaat naar de volgende ronde.   

  • Tijden 

De wedstrijden vangen op de zondagochtend normaliter aan om 7.15 uur. Bij regenweer kan de Wedstrijdcommissie bepalen dat de wedstrijden op een later tijdstip aanvangen of dat de wedstrijden worden verschoven naar een andere datum. Dit is meestal dan de week volgend op de dag, waarop de wedstrijden gehouden zouden moeten worden.

De wedstrijdtijd van de Twa Twa en Picolet bedraagt 15 minuten en van de Rowti 10 minuten.

De wedstrijden worden gehouden in een denkbeeldige ring van 4 meter, waarbinnen twee trotten op een afstand van 50 cm van elkaar worden geplaatst. De vogels dienen op gelijke hoogte van elkaar te worden geplaatst op de trotten (verticaal geplaatste latten met een hoogte van 1.75 cm).